Andruty
Składniki
1 duże opakowanie wafli
2 opakowania masy kajmakowej
Opis

Odłóż 1 wafel, a resztę posmaruj masą kajmakową i układaj jeden na drugim. Nakryj odłożonym wcześniej „czystym” waflem. Tak przygotowane andruty owiń w czystą ściereczkę i połóż na nich stos gazet - dzięki temu dobrze się skleją. Kiedy masa stężeje, pokrój wafel na kawałki.

Możesz też przygotować masę kajmakową samodzielnie: 2 puszki mleka skondensowanego włóż do rondelka i gotuj przez 3 godziny. Wyjmij i ostudź. 1/3 kostki masła ubij na puszysty krem i stopniowo dodawaj do niego masę z ugotowanego mleka. Dokładnie wymieszaj, dodaj 1 szklankę zmielonych orzechów i ponownie wymieszaj.

Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego możesz połączyć masę kajmakową z serkiem mascarpone.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Desery