Przepisy Ananas z grilla z lodami
Składniki
1 dojrzały ananas
80 ml miodu płynnego
400 ml lodów waniliowych
Sposób przygotowania
1
Ananasa pokrój na plasterki bez obierania ze skóry. Plasterki powinny mieć ok. 1 cm grubości. Wytnij też środki, by powstały owocowe pierścienie.
2
Plasterki połóż na średnio rozgrzanym grillu.
3
Kiedy plastry ananasa zmiękną, ułóż je na talerzykach i polej płynnym miodem.
4
Na każdą porcję nałóż lody waniliowe. Podaj ze świeżymi listkami mięty i odrobiną czekolady.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery