Aksamitny kurczak po indyjsku
Składniki
1 łyżka łagodnej pasty curry
2 łyżki pikli czosnkowych
2 piersi z kurczaka
400 ml jogurtu naturalnego
Opis

Każdą pierś pokrój na 8 kawałków. Jogurt wymieszaj z łagodną pastą curry i piklami czosnkowymi. W tak przygotowanej paście marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE mięso przez ok. 2 godziny. Następnie wyłóż je na blachę przykrytą folią aluminiową. Mięso piecz w piekarniku przez ok. 15 minut w maksymalnej temperaturze. Potrawę  polecamy podawać z ryżem basmati lub chlebkiem naan.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
255 min.
Napoje