Przepisy Ajo blanco con uvas - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa z winogronami

Składniki

200 g czerstwego białego pieczywa bez skórki

100 g migdałów

3 ząbki czosnku

150 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

3 łyżki białego octu winnego

1 l źródlanej wody

ok. 2 łyżki soli

200 g zielonych winogron (najlepiej odmiany muskat)

Opis

Pieczywo namoczyć w wodzie, odcisnąć, przełożyć do miksera. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, dodać do pieczywa razem z obranym z łupek czosnkiem. Dolać odrobinę wody, wszystko zmiksować na gładką masę. Zmiksowaną masę połączyć z oliwą, wlewając ją bardzo powoli i cały czas mieszając (lub ustawić mikser na najwolniejsze obroty). Mieszając, dodać ocet, wszystko wymieszać z litrem wody, doprawiając do smaku solą. Schłodzoną zupę podawać w miseczkach, dekorując każdą porcję obranymi ze skórki, przeciętymi na pół i wypestkowanymi winogronami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4