Adżapsandali
Składniki
500 g bakłażana
4 cebule
ok. 500 g pomidorów
kilka łyżek oliwy do smażenia
2 garście świeżych listków bazylii
6 gałązek pietruszki zielonej
2 garście świeżej kolendry zielonej
1 łyżeczka tymianku lub kilka świeżych gałązek
przyprawy: sól, pieprz, cukier
Opis

Bakłażana umyj i pokrój w talarki. Cebulę obierz i przepłucz, pokrój w plasterki. Następnie zarumień ją na oliwie. Na drugiej patelni podsmaż bakłażana (nie używaj zbyt dużo oliwy, gdyż bakłażan szybko ją chłonie). Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki połącz ze sobą na patelni, dopraw świeżymi ziołami i przyprawami. Całość duś ok. 20 min. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery