Przepisy Adżapsandali

Składniki

500 g bakłażana

4 cebule

ok. 500 g pomidorów

kilka łyżek oliwy do smażenia

2 garście świeżych listków bazylii

6 gałązek pietruszki zielonej

2 garście świeżej kolendry zielonej

1 łyżeczka tymianku lub kilka świeżych gałązek

przyprawy: sól, pieprz, cukier

Opis

Bakłażana umyj i pokrój w talarki. Cebulę obierz i przepłucz, pokrój w plasterki. Następnie zarumień ją na oliwie. Na drugiej patelni podsmaż bakłażana (nie używaj zbyt dużo oliwy, gdyż bakłażan szybko ją chłonie). Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki połącz ze sobą na patelni, dopraw świeżymi ziołami i przyprawami. Całość duś ok. 20 min. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4