Wskazówki i porady Schudnij szybciej dzięki mięsu

W tygodniowym menu ułożonym przez Zuzanę Pavelkovą Šafářovą znalazło się wszystko, czego organizm potrzebuje, zarówno mięso, jak i warzywa. Nie brakuje też słodkich potraw dla łakomczuchów.

Wołowina wspomaga odchudzanie

Wołowina jest szczególnie polecana w dietach redukcyjnych. Jej bezsporną zaletą jest to, że na długo zapewnia uczucie sytości, dlatego po obiedzie przez długi czas nie poczujesz burczenia w brzuchu. „Dodatkowo wołowina zawiera substancje, które najczęściej stosuje się w komercyjnych „spalaczach tłuszczu”, które przyspieszają metabolizm. Mowa o karnitynie i sprzężonym kwasie linolowym, znanym jako CLA” – wyjaśnia ekspertka żywieniowa Zuzana. CLA występuje tylko w wołowinie z bydła wypasanego na trawiastych łąkach. Z tego powodu zawsze warto sprawdzać pochodzenie mięsa. „Polecam wołowinę nie tylko osobom na dietach redukcyjnych, najlepiej z dodatkiem gotowanych warzyw” – zachęca nasza ekspertka.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie

Naleśniki z marmoladą z dyni, 1820 kJ

  • 3 naleśniki
  • 2 łyżki marmolady
  • Naleśniki przygotuj z mąki pszennej, jajka i mleka.

Marmolada: Dynię hokkaido umyj, rozkrój i usuń nasiona, a następnie pokrój na większe kawałki. Nie trzeba jej obierać. Następnie przełóż do rondelka, podlej wodą i duś na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zrobi się miękka. Dodaj cukier lub miód i jeszcze chwilę podduś. Można doprawić sokiem z cytryny, dodać orzechy lub kardamon. Resztę marmolady odłóż na sobotę.


Drugie śniadanie

Jogurt, gruszka, 750 kJ

  • 150 g jogurtu naturalnego o zawartości 3,5% tłuszczu
  • 1 gruszka


Obiad

Risotto z dynią, 2350 kJ

  • Dynia hokkaido (100 g)
  • Ryż (surowy) (100 g)
  • Wywar drobiowy (150 ml)
  • Masło (1 łyżeczka)
  • Cebula (20 g)
  • Parmezan (2 łyżki)
  • Sól, pieprz

Na maśle podsmaż cebulę, pokrojoną w kostkę dynię i duś przez chwilę. Dodaj ryż, podsmaż, a następnie wlej wywar. Gotuj, aż ryż zmięknie. Na koniec dodaj masło i parmezan, w razie potrzeby dopraw do smaku.


Podwieczorek
Surówka z kapusty i jabłek, 920 kJ

  • Kapusta (200 g)
  • Jabłka (200 g)
  • Cebula (30 g)
  • Sok z cytryny (2 łyżki)
  • Kminek, sól, pieprz
  • 1 łyżeczka cukru

Kapustę pokrój w paski, sparz i zostaw do odcieknięcia. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny. Dodaj drobno posiekaną cebulę, kminek i dopraw do smaku. Odstaw na 20 minut.


Kolacja
Jaja Benedykta, 1420 kJ

  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • Chleb tostowy pełnoziarnisty (2 kromki)
  • Szynka o zawartości min. 95% mięsa (2 plasterki)
  • Masło (1 łyżeczka)
  • Ocet winny (1 łyżka)
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki (1 łyżka)
  • Sok z cytryny

Ocet z dodatkiem przypraw i ziół zredukuj o połowę, odcedź i odstaw na bok. W kąpieli wodnej ubijaj żółtko z octem, aż zgęstnieje. Dodaj masło. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Ugotuj jajko w koszulce. Na upieczony tost połóż plasterek szynki, jajka i polej sosem.

Łączna ilość energii: 7260 kJ


WTOREK

Śniadanie

Kasza kukurydziana z miodem i orzechami włoskimi, 1820 kJ

  • Kasza kukurydziana (50 g)
  • Mleko półtłuste lub mleko roślinne (350 ml)
  • Miód (1 łyżeczka)
  • Orzechy (10 g)

Kaszę kukurydzianą ugotuj na mleku, dodaj miód i posyp posiekanymi orzechami. Zamiast mleka krowiego można użyć roślinnego.


Drugie śniadanie

Sałatka owocowa, 725 kJ

  • Winogrono (40 g)
  • 1 nieduże jabłko
  • 1 nieduży banan


Obiad

Pełnoziarniste spaghetti z kurczakiem i salsą pomidorową, 2360 kJ

  • Mięso z kurczaka (100 g)
  • Pełnoziarniste spaghetti (surowe) (60 g)
  • 2 duże pomidory
  • Orzechy nerkowca niesolone (20 g)
  • Sól morska, pieprz
  • Cukier trzcinowy (1/2 łyżeczki)
  • Ocet z białego wina (1 łyżeczka)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Oliwa (1 łyżeczka)
  • Oregano
  • Ser Grana Padano (1 łyżka)

Na suchej patelni upraż orzechy, a następnie zmiksuj. Z obranych pomidorów usuń gniazda nasienne i pokrój je na małe kawałki. Dodaj sól, pieprz, cukier, orzechy, czosnek, oliwę, oregano i dokładnie wymieszaj.

Mięso z kurczaka pokrój na małe kawałki, dodaj sól, pieprz, skrop oliwą i smaż na złocisty kolor. Dodaj salsę i wymieszaj. Następnie dodaj ugotowane spaghetti. Na zakończenie posyp serem.


Podwieczorek

Kefir, pieczywo chrupkie z mąki orkiszowej, 925 kJ

  • Kefir naturalny (220 ml)
  • Pieczywo chrupkie z mąki orkiszowej (30 g)


Kolacja

Chleb na zakwasie z pomidorami i awokado, 1440 kJ

  • Chleb żytni na zakwasie (duża kromka)
  • Czosnek (do nacierania pieczywa)
  • Oliwa (2 łyżeczki)
  • Awokado (50 g)
  • 1 duży pomidor
  • Cytryna lub limetka (sok)
  • Pieprz, sól

Przygotuj tosty, natrzyj chleb czosnkiem, ułóż awokado, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a następnie połóż plasterki pomidora i skrop oliwą.

Łączna ilość energii: 7270 kJ


ŚRODA

Śniadanie
Ciasto z kaszy jaglanej ze śliwkami, 1830 kJ

  • Kasza jaglana (50 g)
  • Mleko półtłuste (200 ml)
  • Śliwki (100 g)
  • Miód (1 łyżeczka)
  • Rodzynki (2 łyżki)
  • Cynamon (1 łyżeczka)
  • Szczypta soli

Z mleka, kaszy i miodu ugotuj kaszę i dodaj rodzynki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Do wysmarowanej foremki przełóż połowę kaszy, poukładaj śliwki, posyp cynamonem i zakryj drugą połową kaszy. Piecz około 40 minut. Dla lepszego efektu można dodatkowo położyć pianę z ubitych białek.


Drugie śniadanie
Herbatniki owsiane, 730 kJ

  • Płatki owsiane błyskawiczne (1 łyżka)
  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista (2 łyżki)
  • Woda (w zależności od gęstości ciasta)
  • Proszek do pieczenia (szczypta)
  • Miód (2 łyżeczki)
  • Oliwa (1 i 1/2 łyżeczki)

Wymieszaj wszystkie składniki. W zależności od potrzeb można dodać trochę wody. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kładź niewielkie placuszki ciasta. Piecz od 5 do 15 minut w temperaturze 180°C (czas pieczenia zależy od gęstości ciasta).


Obiad

Wołowina z grzybami, ryżem i mizerią, 2350 kJ

  • Ryż basmati (surowy) (60 g)
  • Pręga wołowa (100 g)
  • Wywar wołowy (100 ml)
  • Grzyby (garść)
  • Cebula (20 g)
  • Czosnek (połowa ząbka)
  • Mąka i masło na zasmażkę
  • Ogórek (150 g)

Posiekaną cebulę zeszklij na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso i podlej wywarem. Dodaj grzyby, czosnek i duś aż mięso zmięknie. W razie potrzeby podlej wodą. Dopraw do smaku, ewentualnie zagęść zasmażką. Podawaj z ryżem i mizerią z ogórków.


Podwieczorek

Sałatka z buraka, 910 kJ

  • Burak (150 g)
  • Czosnek (połowa ząbka)
  • Oliwa (1 łyżeczka)
  • Miód (2 łyżeczki)
  • Ocet z czerwonego wina (1 łyżeczka)
  • Tymianek
  • Sól, pieprz
  • Mięta
  • Sok z cytryny
  • Rukola (garść)
  • Serek wiejski (3 łyżki)
  • Ser Grana Padano (1 łyżka)

Burak ugotuj z czosnkiem i tymiankiem w osolonej wodzie. Obierz, pokrój w kostkę, dodaj olej, miód, ocet i tymianek. Dopraw solą i pieprzem. Rukolę i miętę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, dodaj do buraka. Na koniec dodaj serek wiejski i starty ser.


Kolacja

Omlet ze szpinakiem, chleb, 1440 kJ

  • 2 jaja
  • Odrobinę mleka
  • Garść świeżego szpinaku
  • Sól
  • Masło do smażenia
  • Parmezan (1 łyżka)
  • Chleb żytni na zakwasie (1 kromka)
  • Odrobina oleju do smażenia

Jaja połącz z mlekiem, posól, dodaj parmezan i wylej na patelnię. Energicznie wymieszaj i dodaj szpinak. Po usmażeniu zroluj z patelni. Podawaj z pieczywem.

Łączna ilość energii: 7260 kJ


CZWARTEK

Śniadanie

Chleb na zakwasie z pastą z tuńczyka i papryką, 1810 kJ

  • Chleb na zakwasie (1 kromka)
  • Tuńczyk w sosie własnym (60 g)
  • Serek wiejski (2 łyżki)
  • Papryka (50 g)
  • Sok z cytryny (1 łyżka)
  • Sól

Tuńczyka wymieszaj z serkiem, dodaj drobno pokrojoną paprykę, sok z cytryny i sól. Podawaj z chlebem na zakwasie.


Drugie śniadanie

Smoothie, 520 kJ

  • Winogrono (100 g)
  • Ananas (90 g)
  • Odrobina wody

Owoce zmiksuj. Jeśli smoothie jest zbyt gęste, dolej trochę wody.


Obiad

Kluseczki ziemniaczane (Halušky) z bryndzą lub serem, 2330 kJ

  • Ziemniaki (160 g)
  • Mąka (50 g)
  • Bryndza lub ser (50 g)
  • Boczek (20 g)
  • Sól

Ziemniaki zetrzyj na bardzo drobnej tarce, posól, dodaj mąkę i wymieszaj. Ciasto przecieraj przez specjalne sito o grubych oczkach lub odcinaj nożem nieduże kawałki z deski do krojenia wprost do wrzącej osolonej wody i gotuj aż wypłyną na wierzch. Następnie odcedź i wymieszaj z bryndzą lub serem. Polej skwarkami z boczku.


Podwieczorek

Kanapka z pieczonym bakłażanem i ajwarem, 920 kJ

  • Chleb tostowy pełnoziarnisty (2 kromki)
  • Grillowany lub pieczony bakłażan
  • Ajwar (sos z pieczonej papryki, cebuli i oleju)

Bakłażan ponakłuwaj i piecz około 45 minut w temperaturze 160°C. Przekrój, wyjmij miąższ i wymieszaj z ajwarem. Pastą posmaruj tosty.


Kolacja

Argentyńska zupa fasolowa, 1450 kJ

  • Fasola kolorowa (40 g)
  • Wywar z kurczaka (200 ml)
  • Przecier pomidorowy (100 ml)
  • Pomidory (50 g)
  • Dobrej jakości szynka pieczona (20 g)
  • Cebula (30 g)
  • Seler (30 g)
  • Marchew (30 g)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Chili (szczypta)
  • Oregano, tymianek, pieprz, słodka papryka

Nastaw w garnku fasolę. Cebulę, seler, marchew, czosnek obierz i pokrój. Szynkę pokrój w kostkę. Dodaj do podgotowanej fasoli, dopraw i gotuj do miękkości.

Łączna ilość energii: 7030 kJ


PIĄTEK

Śniadanie

Jogurt z domowym müsli, 1840 kJ

  • Jogurt naturalny o zawartości 3,5% tłuszczu (150 g)
  • Płatki owsiane (30 g)
  • Orzechy laskowe (12 g)
  • Nerkowce (12 g)
  • Rodzynki (1 łyżeczka)
  • Cynamon (1/2 łyżeczki)
  • Miód (1 łyżka)
  • Olej kokosowy (1 łyżka)

Orzechy posiekaj, wymieszaj z płatkami, rodzynkami i cynamonem. Rozpuść tłuszcz, dodaj miód i szczyptę soli. Podgrzewaj do powstania jednolitej masy, ale nie gotuj. Piecz około 20 minut w temperaturze 160°C, od czasu do czasu przemieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Podawaj z jogurtem.


Drugie śniadanie

Jabłka i orzechy, 720 kJ

1 jabłko

Orzechy włoskie (15 g)


Obiad

Tortellini z dyni z pomidorami, 2330 kJ

  • Dynia hokkaido (150 g)
  • Mąka tortowa (30 g)
  • Mąka krupczatka (30 g)
  • 1 jajko
  • Masło (1 łyżeczka)
  • Olej rzepakowy (2 łyżeczki)
  • Cebula (10 g)
  • 4 pomidory cherry
  • Ser Ementaler (2 łyżki)
  • Szczypiorek, sól, pieprz

Z umytej dyni usuń pestki, pokrój dynię razem ze skórką, przełóż na blachę, dopraw solą i pieprzem, skrop olejem i piecz około 40 minut w temperaturze 180°C.

Wymieszaj w misce mąkę, dodaj olej i jajo. Wyrób ciasto i zawiń w folię spożywczą. Włóż na 30 minut do lodówki.

Na maśle zeszklij cebulę i połącz z upieczoną dynią. Całość podduś i dopraw.

Ciasto rozwałkuj i wykrawaj kółka na tortellini o średnicy około 6 cm. Nadziewaj farszem z dyni i lep małe pierożki. Gotuj w osolonej wodzie około 4 minut lub do wypłynięcia na powierzchnię.

Na patelni rozgrzej masło z odrobiną wody z tortellini i przełóż tortellini na patelnię. Wymieszaj ze szczypiorkiem i posiekanymi pomidorami. Potrawę posyp startym serem.


Podwieczorek

Smoothie, 920 kJ

  • Mleko migdałowe (100 ml)
  • Banan (90 g)
  • Awokado (60 g)

Wszystkie składniki zmiksuj.


Kolacja

Sałatka Coleslaw z pieczoną bagietką i masłem ziołowym, 1460 kJ

  • Kapusta (1 garść)
  • 1 marchew
  • Seler naciowy (50 g)
  • Majonez (1 łyżeczka)
  • Ocet winny
  • Sok z cytryny
  • Cukier, sól, pieprz
  • 1 bagietka
  • Masło (1 łyżeczka)
  • Musztarda Dijon, natka pietruszki, sok z cytryny, sól i pieprz

Poszatkowaną kapustę i marchew startą na tarce wymieszaj z umytym i pokrojonym selerem naciowym. Dodaj cukier, sól, pieprz, sok z cytryny, ocet, majonez i wymieszaj. Bagietkę rozkrój, podpiecz i posmaruj masłem ziołowym. Podawaj z sałatką.

Łączna ilość energii: 7270 kJ


SOBOTA

Śniadanie

Racuchy bananowe z marmoladą z dyni, 1850 kJ

  • 2 banany
  • Płatki owsiane błyskawiczne (3 łyżki)
  • 1 jajko
  • Masło do smażenia
  • Marmolada z dyni (2 łyżki)

Banany rozgnieć, wymieszaj z jajem i płatkami owsianymi. Smaż placki z obu stron. Posmaruj marmoladą z dyni z poniedziałku.


Drugie śniadanie

Mus jabłkowy z twarogiem, 710 kJ

  • Twaróg półtłusty (120 g)
  • Mus jabłkowy (50 g)

Wymieszaj twaróg z musem jabłkowym.


Obiad

Stek wołowy z duszoną fasolką, purée ziemniaczane, 2300 kJ

  • Stek wołowy (250 g)
  • Sól, pieprz
  • Purée ziemniaczane (mleko, ziemniaki, masło, sól) (200 g)
  • Fasolka duszona (100 g)
  • Olej

Najważniejsze jest odpowiednie przyrządzenie steka. Mięsa nie należy wcześniej solić ani przyprawiać. Podsmaż mięso z obu stron na suchej patelni. W ten sposób białko się zetnie i mięso zachowa wszystkie cenne składniki odżywcze. Następnie możesz przyprawić i przyrządzić mięso w dowolny sposób.

Obrane ziemniaki ugotuj, odcedź, dodaj trochę masła i gorącego mleka. Przygotuj purée. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj więcej gorącego mleka.

Fasolę podduś na odrobinie oleju.


Podwieczorek

Chleb z serkiem wiejskim, surówka z marchewki, 910 kJ

  • 1 kromka chleba żytniego
  • Serek wiejski (4 łyżki)
  • Surówka z marchewki (starta marchew, sok z cytryny) (150 g)

Serek wiejski wymieszaj z surówką z marchwi i podawaj z chlebem żytnim.  


Kolacja

Zupa jarzynowa na zimno, chleb na zakwasie, 1450 kJ

  • 1 duży pomidor
  • Ogórek sałatkowy (50 g)
  • Czerwona papryka (50 g)
  • Cebula (10 g)
  • Czosnek (połowa ząbka)
  • Ostra papryka według uznania
  • Sól, pieprz, bazylia, rukola
  • Sok z cytryny
  • Oliwa (1 łyżeczka)
  • Pomidory bez skórki z puszki (50 g)
  • Oliwki czarne bez pestek (30 g)
  • Kwaśna śmietana (15% tłuszczu) (1 łyżka)
  • Chleb na zakwasie

Obrane i pokrojone warzywa, cebulę, czosnek i ostrą papryczkę dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj olej, pomidory z puszki, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj i przelej na talerz.

Następnie zmiksuj oliwki, czosnek, bazylię na gładką pastę. Pastą posmaruj bagietkę lub chleb. Zupę podawaj z łyżką śmietany.

Łączna ilość energii: 7220 kJ


NIEDZIELA

Śniadanie

Frittata z serem feta, 1820 kJ

  • 70 g młodych ziemniaków pokrojonych w cienkie paski
  • 50 g młodych liści szpinaku
  • 70 ml pomidorów w puszce (pokrojonych w kostkę)
  • Mały ząbek czosnku pokrojony w cienkie plasterki
  • 1 jajko
  • 15 g sera feta pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżeczka masła
  • Szczypta mielonej papryki wędzonej
  • Sól i świeżo zmielony pieprz
  • Olej

Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Szpinak umyj w zimnej wodzie i zostaw do ocieknięcia. Gdy ziemniaki się ugotują, przelej szpinak wodą z ziemniaków. Odciśnij nadmiar wody ze szpinaku, dodaj pieprz i sól, wymieszaj z pomidorami, czosnkiem, wędzoną papryką, jajkiem i serem.

Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju przełóż ziemniaki, a następnie szpinak z pomidorami i połóż kawałki masła. Zapiekaj pod przykryciem około 15 minut.


Drugie śniadanie

Jogurt z nasionami chia, 700 kJ

  • Jogurt naturalny pełnotłusty (150 g)
  • Nasiona chia (1 łyżeczka)

Nasiona chia wymieszaj z jogurtem i odstaw przynajmniej na 15 minut, aby napęczniały.


Obiad

Pieczona dynia z tymiankiem i serem Ementaler, 2360 kJ

  • Dynia hokkaido (150 g)
  • Sól, pieprz
  • Śmietana 33% (100 ml)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Tymianek
  • Ser Ementaler (40 g)

Dynię rozkrój, usuń nasiona i pokrój w plastry. Przełóż do naczynia do zapiekania. Dopraw solą i pieprzem. W rondelku podgrzej śmietanę z czosnkiem, tymiankiem, dopraw przyprawami. Gotuj 5 minut. Dynię podlej kremem śmietanowym i posyp startym serem. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.


Podwieczorek

Chleb na zakwasie z szynką od kości, 1040 kJ

  • Chleb na zakwasie (1 kromka)
  • Szynka od kości (20 g)
  • Sos miodowo-musztardowy (1/2 łyżeczki miodu i 1 łyżeczka musztardy Dijon)
  • Pomidory cherry jako dodatek (100 g)

Chleb posmaruj sosem musztardowym, ułóż plastry szynki i podawaj z pomidorami.


Kolacja

Kalafior zapiekany z ziemniakami, 1420 kJ

  • Kalafior (100 g)
  • 2 jaja
  • Olej
  • Ziemniaki (100 g)
  • Masło do wysmarowania
  • Sól

Ugotowany kalafior pokrój na mniejsze cząstki i podsmaż na oleju. Dodaj jajka i wymieszaj. Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Polej roztopionym masłem i podawaj z kalafiorem.

Łączna ilość energii: 7340 kJ



Brakuje Ci energii? Odzyskasz ją już po tygodniu!  


Opublikowano: 12 miesięcy temu
Wydrukuj tę stronę
Podziel się artykułem

Artykuły

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
20 min.
Desery

Nasze najlepsze oferty

Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
Polska Dynia hokkaido luz
Polska Dynia hokkaido
  199
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-10%
Sok Tesco jabłkowy 100% tłoczony 3 l (l = 3.00)
Sok Tesco jabłkowy 100% tłoczony
9,99 899
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
Oliwki Tesco Różne rodzaje, 163 g (kg = 19.57)
Oliwki Tesco
  319
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-18%
Twaróg krajanka półtłusty 400 g (kg = 11.22)
Twaróg krajanka półtłusty
5,49 449
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s

2 op.

taniej

Activia Pitna Danone różne rodzaje i gramatury, 300 g kupując 1 op. 3,39 zł/op., 11,30 zł/kg kupując 2 op. 4,98 zł cena jedn. przy zakupie 2 op. 8,30 zł/kg Cena 1 op. przy zakupie 2 op. 2,49 zł/op.
Activia Pitna Danone
  498
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-16%
Serek śmietankowy Łaciaty różne rodzaje, 135 g (kg = 18.44)
Serek śmietankowy Łaciaty
2,99 249
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-15%
Mięso wołowe na bitki luz
Mięso wołowe na bitki
25,99 2199
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-12%
Makrela wędzona luz
Makrela wędzona
1,59 139
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s

2 op.

taniej

Popcorn Tesco różne rodzaje, 100 g kupując 1 op. 1,79 zł/op., 17,90 zł/kg kupując 2 op. 2,98 zł cena jedn. przy zakupie 2 op. 14,90 zł/kg Cena 1 op. przy zakupie 2 op. 1,49 zł/op.
Popcorn Tesco
  298
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
Oferta ważna do19.10.2019.Obowiązuje dla zamówień w Tesco Ezakupy dostarczonych do 19.10.2019.
Zamów on-line
t d g m s
-33%
Herbata Lipton Piramidki różne rodzaje i gramatury, cena jedn. dla np. 36 g 138,61 zł/kg
Herbata Lipton Piramidki
7,49 499
Dodaj do listy zakupów Dodano do lista zakupów
Dodaj do listy zakupów
1 / 3

Historie Pisane Smakiem, które pokochasz

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.