Jabłkowo-pomarańczowe smoothie z pieczonym burakiem

Jabłkowo-pomarańczowe smoothie z pieczonym burakiem

  • 00:55
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 średni burak
    • 1 duże winne jabłko
    • 300 ml soku pomarańczowego
    • 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki
    • sok z 1/2 limonki
    • 1/2 szkl. kostek lodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Obierz burak, pokrój i pokrój na ćwiartki. Każdą ćwiartkę zawiń dokładnie w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na ok. 45–50 minut. Upieczone ćwiartki buraka wystudź. 

Jabłko pokrój na ósemki i wytnij gniazdo nasienne. Wszystkie przygotowane składniki wraz z kostkami lodu zmiksuj dokładnie w malakserze. Podaj zaraz po przygotowaniu.

 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy