powrót do przepisów

Czekoladowy hummus

czas przygotowania

15 minut

składniki

  • 1 puszka ciecierzycy w zalewie
  • 3-4 łyżki syropu ryżowego/klonowego
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki wody
  • ¼ łyżeczki soli
Zamów składniki online

Sposób przygotowania

1. Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym lub blenderze.

2. Na tym etapie dodaj tylko 3 łyżki syropu klonowego.  Kiedy hummus osiągnie gładką, kremową konsystencję spróbuj go i dodaj więcej syropu jeśli będzie taka potrzeba.

3. Podawaj ze świeżą bagietką. 

Wszystkie przepisy i porady na wyciągnięcie ręki!

Sprawdź ile świetnych pomysłów znajdziesz w tym jednym ebooku

Pobierz