powrót do przepisów

Sposób przygotowania

1. Pokrój cebule na małe kawałki. Obierz bakłażana i pokrój go w kostkę.

2. Podsmaż cebulę na odrobinie oliwy z oliwek. Do cebuli dodaj bakłażan i sól.

3. Kiedy warzywa będą miękkie, co powinno zająć ok. 3 minuty, dodaj obrane pomidory, wymieszaj całość i podgotuj przez chwilę.

4. Na samym końcu dodaj czosnek. Pastę można jeść na zimno lub na ciepło. Smakuje fantastycznie z opiekanym pieczywem. DODATKOWA WSKAZÓWKA > łatwiej jest obrać pomidory ze skórki, jeśli na spodzie zrobisz nacięcie w kształcie ‚X‘ i zalejesz je wrzącą wodą.

Wszystkie przepisy i porady na wyciągnięcie ręki!

Sprawdź ile świetnych pomysłów znajdziesz w tym jednym ebooku

Pobierz